Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Justitsminister Søren Pind har i dag formelt nedsat et ekspertudvalg, som skal overveje, om der er behov for at ændre den måde, som undersøgelseskommissioner gennemføres på. Højesteretsdommer Jens Peter Christensen bliver formand for udvalget.

Pædagoger, politifolk og sygeplejersker skal kende deres rettigheder, når de ytrer sig offentligt. Derfor udgiver Justitsministeriet nu en vejledning, som skal skabe klarhed om rammerne for offentligt ansattes ytringsfrihed.

Kun hver syvende dansker blev i 2015 udsat for kriminalitet, viser den nye offerundersøgelse. Dermed fastholdes den historisk lave kriminalitet i 2015 fra 2014-undersøgelsen, og det glæder justitsminister Søren Pind.

Regeringen offentliggør i dag to handlingsplaner, som skal forebygge og bekæmpe ekstremisme og sætte hårdt ind for at forhindre æresrelaterede konflikter og social kontrol. Tre ministre præsenterer en koordineret indsats til bekæmpelse af parallelsamfund, hvor der er fokus på en målrettet indsats i kriminelle miljøer, øget koordination og vidensdeling mellem myndigheder samt tidlig indsats i skoler.

Straflængde 2001-2015

Over de seneste 15 år er straflængden for vold steget med omkring 40 pct. Det viser en ny opgørelse fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Som følge af det relativt lave antal asylansøgere gennem året nedjusteres kapaciteten i politiets modtagecentre i Aabenraa og Vordingborg. Fremover skal der stå et mindre antal telte og beboelsescontainere i beredskab.

Det skal være muligt at lave forsøg med målrettet jamming af mobiltelefoner i fængsler og sikrede institutioner for udviklingshæmmede. Det foreslår regeringen på baggrund af en ny rapport fra en ekspertgruppe. Det nye tiltag er en del af regeringens samlede indsats for at dæmme op for den ulovlige brug af mobiltelefoner blandt indsatte.

Kriminalitet og alder – udviklingen i strafferetlige afgørelser 2006-2015

Der er færre unge kriminelle i dag end for få år siden, men en hård kerne af ungdomskriminelle består. Regeringen er derfor på vej med et udspil i forhold til de unge, som tegner sig for den mere alvorlige ungdomskriminalitet.

Fra den 30. september 2016 bliver det ulovligt at opholde sig i udvalgte konfliktområder i Syrien og Irak, medmindre man har fået tilladelse af politiet. Regeringen indfører nu indrejseforbud for at gøre det lettere at straffe personer, der indrejser eller opholder sig i et konfliktområde for at deltage i en væbnet konflikt.

Back to top