Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Justitsminister Nick Hækkerup lancerer i dag tre nye initiativer, der skal sætte ind over for affyring af fyrværkeri mod personer og anden tilsvarende farlig og utryghedsskabende adfærd. Initiativerne præsenteres blandt andet på baggrund af flere episoder fra jul og nytår 2019, hvor der blev skudt med fyrværkeri mod politi, brandfolk og almindelige borgere.

Ikke-erhvervsdrivende fonde skal ifølge loven investere en stor del af deres midler i obligationer. Men de senere års lave renteniveau gør, at fondene har svært ved at skabe afkast, som kan uddeles til fondens formål. Nu vil Justitsminister Nick Hækkerup give fondene mere fleksibilitet i forhold til, hvordan de kan investere deres midler.

Justitsminister Nick Hækkerup (S), Rosa Lund (EL), Karina Lorentzen (SF) og Kristian Hegaard (RV) inviterer til doorstep i Justitsministeriets gård tirsdag den 1. september kl. ca. 15.45.

Kriminalforsorgen får et løft i regeringens forslag til finansloven for 2021. Ca. 95 mio. kroner skal sikre, at den nuværende drift kan fastholdes samtidig med, at etablering af op imod 250 nye pladser i årene frem igangsættes. Det skal på sigt bidrage til at afhjælpe den nuværende situation med meget højt belæg i fængslerne.

20 nye nærpolitienheder og 300 flere betjente til den borgernære politiindsats i politikredsene. En ny national efterforskningsenhed i jagten på samfundsundergravende kriminalitet og reform af Rigspolitiet. Mindre sagsbunker og kortere sagsbehandlingstid. Det er nogle af nøgleinitiativerne fra justitsminister Nick Hækkerup, der i dag har præsenteret regeringens udspil til en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet er enige om en aftale med en række initiativer, der skal holde COVID-19-smitten på et lavt niveau.

Den seneste rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor om ”Udvikling i børne- og ungdomskriminalitet 2006-2019” viser, at der i perioden 2018-2019 er sket et fald i antallet af kriminelle forhold blandt 10-17-årige. Rapporten viser dog også, at der er sket en stigning i antallet af børn og unge, der har begået kriminalitet, hvor stigningen for alene de 10-14-årige er på 20 pct.

Back to top