Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Politiet har siden 1. juli 2021 haft mulighed for at udpege såkaldte ”nattelivszoner”, hvor dømte personer kan få et forbud mod at færdes og opholde sig i nattetimerne. Foreløbigt er mere end 30 personer blevet idømt et forbud, som gælder i de i alt 18 nattelivszoner rundt om i landet. Regeringen sender nu et lovforslag i høring, der bl.a. skal styrke trygheden i nattelivszonerne yderligere ved at indføre et forbud mod salg af alkohol i detailhandlen i nattetimerne, give politiet bedre mulighed for at bortvise uromagere, stille krav til serveringssteder om at gøre brug af en dørmand eller vagt fra kl. 24 til kl. 5 og forbyde ikke-nødvendig kørsel i nattelivszonerne i samme tidsrum.

Regeringen vil til foråret komme med et udspil til en ny bandepakke. Det sker i kølvandet på et serviceeftersyn af mere end 10 års bandepakker. Eftersynet viser, at tiltagene i bandepakkerne har haft mærkbare effekter, men at der på en række områder fortsat er store udfordringer med bandemiljøet.

Justitsministeren har i dag fremsat et lovforslag, der med mange vigtige ændringer i Grønlands retsplejelov og kriminallov blandt andet skal sætte ind over for seksuelt misbrug af børn og styrke ofres retssikkerhed – og så skal der gennemføres en reform af politiet og anklagemyndigheden i relation til grønlandske sager.

Halvanden måned efter at regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti indgik en ny flerårsaftale for kriminalforsorgen, har der været stor interesse for fængsels- og transportbetjentuddannelsen. I alt har kriminalforsorgen siden flerårsaftalens indgåelse modtaget omkring 100 nye ansøgninger.

Sikkerheden skal styrkes for medarbejderne i kriminalforsorgen, og der skal sættes ind over for fangeflugter. Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som blandt andet giver mulighed for øget brug af brev- og besøgskontrol over for varetægtsfængslede samt øget brug af håndjern. Loven træder i kraft den 1. februar 2022.

Regeringen præsenterer i dag 15 initiativer, som skal sætte bredt ind mod antisemitisme. Der afsættes bl.a. midler til obligatorisk undervisning i Holocaust i skolen, formidling af dansk-jødisk kulturhistorie, styrket undervisning af politifolk i forebyggelse af radikalisering, mere målrettet forskning i antisemitisme og øget fokus på miljøer, hvor antisemitisme er særligt udbredt.

Regeringen er enig med partierne bag finansloven om at bruge nogle af midlerne fra finanslovsaftalen for 2022 til en handlingsplan mod racisme. Handlingsplanen skal bekæmpe racisme bredt i samfundet, og dens initiativer skal således favne fra arbejdsmarked og undervisning til kulturliv og hadforbrydelser. Men først og fremmest skal racismens omfang og karakter kortlægges.

Regeringen nedskalerer hurtigtest-kapaciteten fra 500.000 til 200.000 test om dagen og reviderer Danmarks teststrategi i tæt dialog med sundhedsmyndigheder og eksterne eksperter.

Regeringen nedskalerer nu kapaciteten ved de private leverandører fra 500.000 til 200.000 hurtigtest om dagen over de næste to uger.

Derudover vil regeringen tilpasse Danmarks teststrategi for at sikre, at teststrategien fremadrettet matcher det aktuelle …

Back to top