Kriminalforsorgen har i løbet af det seneste halvandet år indsamlet og behandlet forslag fra medarbejderne til at gøre hverdagen mere smidig og enkel. Nu er omkring 40 forslag indført. Alt for mange arbejdspladser i det offentlige er belastet af bureaukrati og detailstyring, der rammer medarbejderne på deres faglighed, mener justitsminister Mattias Tesfaye.
Arkiver: Pressemeddelelser
Afgørelse i personalesag som opfølgning på Minkkommissionens beretning
Der er d.d. truffet afgørelse i personalesagen vedr. afdelingschef Anne-Mette Lyhne Jensen som opfølgning på Minkkommissionens beretning. Afgørelsen er truffet på baggrund af rådgivning og indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
Nyt udvalg med Thomas Rørdam i spidsen skal understøtte politiske forhandlinger om domstolene
Justitsministeren vil nedsætte et nyt udvalg med nuværende højesteretspræsident Thomas Rørdam i spidsen. De får til opgave at se på tiltag, der kan forbedre borgernes møde med domstolene og nedbringe sagsbehandlingstiderne hos retterne.
Årsdag for nattelivsforbud i København: Nu skal personer, der dømmes for narkokriminalitet, også kunne få nattelivsforbud
De første nattelivszoner trådte i kraft i København den 14. september 2021, og zonerne har siden bidraget til indsatsen for at skabe et trygt nattelivsmiljø omkring Gothersgade, Vestergade, Rådhuspladsen og Kødbyen. Nu vil justitsminister Mattias Tesfaye udvide forbuddet til også at gælde narkotikakriminalitet. Det skal være med til at holde narkotika ude af nattelivet samt gøre det sværere for banderne at tjene penge på narkohandel.
Regeringen vil etablere et digitalt kosterregister som led i kampen mod indbrudskriminalitet
Justitsminister Mattias Tesfaye vil i dag i en tale ved Forsikring & Pensions indbrudskonference tilkendegive, at regeringen ønsker et nyt digitalt kosterregister i Danmark, som skal gøre det sværere at omsætte hælervarer. Kosterregisteret skal være et nyt redskab i kampen mod hæleri og indbrudskriminalitet.
Ny digital tryghedspakke skal bekæmpe it-kriminelle
Antallet af anmeldelser vedrørende digital kriminalitet har de seneste år været tårnhøjt. Justitsministeren lancerer derfor sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige en digital tryghedspakke, som betyder, at politiet det næste år dedikerer 20 nye medarbejdere til området, og at politiet får en række nye værktøjer til at efterforske bl.a. seksuelt misbrug af børn.
Tesfaye: Vagter skal sikre øget lokal tryghed
Danskernes tryghed er afgørende for regeringen. Ingen skal være bange for at færdes i det offentlige rum i Danmark. Regeringen foreslår derfor at etablere en forsøgsordning, der giver kommunerne mulighed for at anvende tryghedsvagter, som kan supplere politiets arbejde med at opretholde ro og orden i det offentlige rum.
Aflysning af flagning den 10. og 11. september 2022 i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum
I lyset af meddelelsen om Dronning Elizabeth II’s død i går den 8. september 2022 er der foretaget en række tilpasninger i weekendens planlagte markering af Dronningens 50-års regeringsjubilæum den 10. og 11. september 2022.
Justitsministeren: Slægtsforskning kan blive nyt efterforskningsmiddel i politiet
På baggrund af et borgerforslag har justitsministeren bedt Rigspolitiet om at prioritere arbejdet med at undersøge muligheden for at anvende genetisk slægtsforskning i politiets efterforskning af drab og grov personfarlig kriminalitet. Samtidig har justitsministeren bedt Rigspolitiet om at sørge for, at politiet hurtigst muligt begynder at bruge slægtskabssøgning i efterforskning af relevante sager.
Fejl i behandling af sager om sikkerhedsgodkendelse af ansatte i private virksomheder, der har udført arbejde for Justitsministeriets departement
Justitsministeriet er blevet opmærksom på, at der beklageligvis er begået fejl i forbindelse med departementets behandling af sager om sikkerhedsgodkendelse af ansatte i private virksomheder, der har udført opgaver for ministeriets departement.
Fejlen består i, at Justitsministeriet ikke har behandlet sådanne sager som afgørelser i forvaltningslovens forstand. Det betyder, at ministeriet f.eks. ikke har foretaget partshøring …