Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der fra den 1. januar 2024 giver politiet mulighed for at udpege målrettede skærpede strafzoner, hvor der skal være dobbeltstraf for handel med og besiddelse af ulovlige stoffer og for at overtræde såkaldte zoneforbud. Det betyder blandt andet, at både sælgere og købere af ulovlige stoffer kan se frem til markant hårdere straffe.
Arkiver: Pressemeddelelser
Regeringen vil give politiet nyt våben i kampen mod tyveri og hæleri af cykler
Regeringen vil med en lovændring give politiet mulighed for at tjekke stelnumre uden konkret mistanke om, at en cykel er stjålet. Det skal bane vej for stikprøvekontroller mod cykeltyveri – f.eks. i morgentrafikken.
Regeringen: Vi skal styrke beskyttelsen af offentligt ansatte
Flere fagforbund, herunder Politiforbundet, Fængselsforbundet, Dansk Sygeplejeråd og FOA, har givet udtryk for, at der er behov for bedre beskyttelse mod chikane af offentligt ansatte. Derfor har regeringen i dag sendt et lovforslag i høring, som skal styrke beskyttelsen af offentligt ansatte i sager om aktindsigt.
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget vedtager lov, der sikrer terrorofre i udlandet ret til offererstatning
Med den nye lov har ofre, der udsættes for terrorhandlinger i udlandet, retskrav på erstatning og godtgørelse i Danmark efter offererstatningsordningen. Loven træder i kraft den 1. januar 2024.
Flertal i Folketinget griber ind over for koranafbrændinger: Vi skal værne om danskernes sikkerhed
Et flertal i Folketinget (S, V, M, RV og Jon Stephensen (UFG)) har i dag vedtaget lovforslaget, som kriminaliserer utilbørlig behandling af skrifter med væsentlig religiøs betydning for et anerkendt trossamfund. Lovforslaget blev fremsat på baggrund af de systematiske forhånelser, der har været siden sommeren 2023, og som bl.a. har været med til at skærpe terrortruslen mod Danmark.
Regeringen og SF er enige om en styrkelse af Tilsynet med Efterretningstjenesterne, udvidelse af FE-undersøgelseskommissionens mandat og undersøgelse af den såkaldte Samsam-sag
Regeringen og SF er enige om, at der skal ske en styrkelse af tilsynet med efterretningstjenerne. Når rammerne for det styrkede tilsyn er på plads, skal tilsynet anmodes om at undersøge den såkaldte Samsam-sag. Regeringen og SF er endvidere enige om, at undersøgelsen af straffesagerne mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen skal ske ved en udvidelse af den igangværende FE-undersøgelseskommissions mandat. Kommissionen har adgang til alt relevant materiale og kan selv beslutte, hvem de vil indkalde som vidner, ligesom det understreges, at der afgives en offentlig beretning om resultatet.
Hovedmistænkt i udbyttesagen er udleveret til Danmark
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag hentet en af de hovedmistænkte i udbyttesagen til Danmark fra Dubai. Ved ankomsten til Danmark bliver den pågældende anholdt af dansk politi og vil senere blive fremstillet i grundlovsforhør. Der indkaldes til et kort doorstep senere, hvor justitsministeren og udenrigsministeren deltager.
Ansatte i kriminalforsorgen får ekstraordinært lønløft fra 2024
Regeringen, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, FH og Akademikerne har i dag indgået en ny trepartsaftale. Med aftalen sikres bl.a. en varig finansiering på 60 mio. kr. årligt til forbedring af løn og arbejdsvilkår for ansatte i kriminalforsorgen fra 1. april 2024.
Ny aftale: Styrkelse af retsvæsenet på Færøerne
Regeringen og Folketingets partier har i dag indgået en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi for 2024-2027. I den forbindelse har der været afholdt møder mellem justitsminister Peter Hummelgaard, landsstýrismaður í lógarmálum Bjarni Kárason Petersen, medlem af Folketinget Sjúrður Skaale og medlem af Folketinget Anna Falkenberg om understøttelse af Retten på Færøerne. Med aftalen igangsættes en flerårig indsats for at håndtere Retten på Færøernes udfordringer.
Ny aftale: Alle Folketingets partier vil vende udviklingen ved domstolene
Regeringen og alle Folketingets partier har i dag indgået en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi for 2024-2027. Med aftalen får domstolenes økonomi et historisk løft, der bl.a. skal vende udviklingen i domstolene med stigende sagsbehandlingstider, mangel på retssale og behov for styrket it-understøttelse. Som en del af aftalen implementeres en række anbefalinger fra Rørdam-udvalget og Retsplejerådet.