Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Der er sket et markant fald i antallet af mistanker og sigtelser mod 10-17-årige fra 2020 til 2021. Vold og trusler er fortsat meget udbredt og udgør næsten en fjerdedel af det samlede antal mistanker og sigtelser for straffelovsovertrædelser i 2021 blandt børn og unge.

Journalister skal trygt kunne arbejde uden at blive truet eller udsat for chikane. Derfor er Dansk Journalistforbund, Danske Medier, International Media Support, UNESCO Danmark, Justitsministeriet og Kulturministeriet blevet enige om en ny fælles dansk handlingsplan for sikkerhed for journalister, som bl.a. vil styrke indberetning af sager og monitorering af overgreb.

Evalueringsrapporten er sendt til Folketinget og vil blive inddraget i forbindelse med kommende drøftelser om en revision af PET-loven. Justitsministeriet har udarbejdet rapporten med bidrag fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) og to uafhængige udenlandske efterretningseksperter, ligesom både Institut for Menneskerettigheder og Justitia har afgivet bidrag.

Politiet i Dubai har anholdt én af de formodede gerningsmænd i udbyttesagen, Sanjay Shah, med henblik på senere at udlevere ham til retsforfølgning i Danmark. Anholdelsen følger i kølvandet på et tæt samarbejde med de emiratiske myndigheder. Siden regeringen i marts underskrev en udleveringsaftale med de Forenede Arabiske Emirater, har det været forhåbningen, at aftalen kunne danne grundlag for, at formodede gerningsmænd til forbrydelser med tilknytning til Danmark bliver udleveret og kan retsforfølges her.

Justitsministeriet har vurderet EU-Domstolens dom af 5. april 2022 om de irske logningsregler og dommens betydning for de danske logningsregler. På baggrund heraf er der behov for at ændre de danske logningsregler. Herudover vil Justitsministeriet hurtigst muligt udstede regler om målrettet logning, der skal gælde parallelt med de nugældende regler om generelt og udifferentieret logning.

Back to top