Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Flere føler sig trygge i deres nabolag. Det viser Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse for 2021. Men borgere i særligt udsatte boligområder og unge under 30 år føler sig mindre trygge end andre.

Banderne rekrutterer ofte blandt unge mennesker. Ved udgangen af 2021 var 44 procent af registrerede bandemedlemmer således under 25 år. Det samme gælder 12 procent af registrerede rockere. Regeringen vil med den kommende bandepakke tage et opgør med netop bandernes rekruttering blandt vores børn og unge, og en del af opgøret bliver at sikre, at flere børn og unge henvises til Ungdomskriminalitetsnævnet, så de får hjælp til at komme ud af kriminalitet i tide.

Justitsminister Mattias Tesfaye besøger i dag Nyborg Fængsel for at tale om erfaringerne med at håndtere de hårdeste indsatte og om chikane, trusler og vold mod fængselsansatte. Offentligt ansatte oplever i stigende grad chikane, vold og trusler, og der er eksempler på, at reglerne om aktindsigt misbruges til at chikanere offentligt ansatte. Det er uacceptabelt, hvis retten til aktindsigt udnyttes til at chikanere de ansatte. Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti ønsker derfor med et nyt lovforslag at sætte ind over for chikanøse aktindsigtsanmodninger og at styrke beskyttelsen af offentligt ansatte, så navne på offentligt ansatte i højere grad end i dag kan undtages fra retten til aktindsigt.

De senere års indsats mod hvidvask og terrorfinansiering har gjort det sværere at være organiseret kriminel i Danmark. Men der er fortsat behov for at styrke den fælles myndighedsindsats, så de kriminelle får sværere ved at udnytte det danske samfund til hvidvask og terrorfinansiering. Derfor har regeringen udarbejdet en ny national strategi til forebyggelse og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. Strategien løber frem til 2025 og bygger videre på de mange initiativer, der er taget de seneste år.

Justitsministeriet har i en række tilfælde uberettiget opkrævet afgift for ansøgninger om tilladelser til bl.a. fremstilling af ammunition og lyddæmpere omfattet af våbenlovens § 6 b, stk. 1, nr. 1-12. I visse sager har Justitsministeriet tilbagekaldt tilladelsen som følge af manglende indbetaling af afgiften.

For ansøgning om tilladelse efter våbenloven betales en afgift, jf. lovens § …

Regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Nye Borgerlige, Peter Skaarup (UFG) og Karina Adsbøl (UFG) har i dag indgået en aftale om 5 tiltag mod digitale krænkelser. Blandt de nye tiltag er en særskilt kriminalisering af grooming af børn og unge under 18 år.

Fra og med den 28. juni 2022 forpligtes teleudbydere til at foretage målrettet geografisk logning af trafikdata. Udbyderne vil skulle opbevare disse data i ét år fra registreringstidspunktet. Den målrettede logning iværksættes i lyset af EU-Domstolens dom af 5. april 2022.

Den danske testindsats for covid-19 har indtil nu været delt mellem Justitsministeriet og Sundhedsministeriet. Regeringen vurderer imidlertid, at testindsatsen fremadrettet bør samles i ét ministerium. Regeringen lægger derfor op til, at Sundhedsministeriet fra den 15. august 2022 overtager ansvaret for hele covid-19-testindsatsen.

Back to top