Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Regeringen indfører med virkning fra den 27. juni en ny model for åbning af grænserne og lempelse af rejsevejledningerne for lande i EU- og Schengenområdet samt UK. Modellen fastsætter nogle objektive kriterier om bl.a. et lavt antal smittede, der fremover vil være afgørende for, hvilke af landene der åbnes op for.

Et bredt flertal af Folketingets partier har tirsdag vedtaget ny lovgivning, der styrker politiets muligheder for at bruge agenter i deres efterforskning af kriminalitet på nettet. Dermed styrkes indsatsen mod bl.a. bedrageri, hvidvask, børneporno, narko og eksplosivstoffer på nettet.

Regeringen er sammen med Folketingets partier enige om at forbedre muligheden for at afholde private fester uden for hjemmet.

Terrorister og fremmedkrigere kan fremover idømmes opholdsforbud og kontaktforbud, ligesom de kan se frem til langt hårdere straffe. Et bredt flertal i Folketinget har i dag stemt for justitsminister Nick Hækkerups to lovforslag, som styrker det strafferetlige værn mod fremmedkrigere og andre terrorister.

Regeringen har besluttet helt at åbne grænsen for beboere i Slesvig-Holsten. Samtidig åbnes der for besøg fra kærester, forlovede, bedsteforældre og børn fra andre EU- og Schengenlande samt UK.

Offentligt ansatte i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland har siden den 27. maj kunnet møde fysisk op på deres arbejdsplads. Som led i fase 3 af genåbningen af Danmark udvides den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor, så det fra mandag den 15. juni også vil gælde Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Folketingets partier er nu enige om den videre etapeplan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet, som de kommende måneder hæver grænsen for forsamlingsforbuddet, hvis ikke smittespredningen udvikler sig i for negativ retning.

HR-direktør i Rigspolitiet Ina Eliasen er blevet udnævnt til direktør for kriminalforsorgen med virkning fra den 1. juli 2020.

Regeringen fremlægger i dag den nationale teststrategi for håndtering af COVID-19 i Danmark. Strategien gælder for det kommende kvartal og omhandler test af personer både med og uden COVID-19 symptomer. Derudover opretter regeringen en ny styrelse, som skal sikre forsyning, logistik og kritisk infrastruktur under kriser.

Back to top