Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Kommunerne skal kunne forbyde, at en ejendom bruges til rockerborg, hvis rockerborgen fører til væsentlige ulemper og utryghed for de omkringboende, og streng kontrol med telefonopkald og besøg skal forhindre bandemedlemmer i at kommunikere med de forkerte under afsoningen. I dag fremsætter justitsminister Søren Pape Poulsen to lovforslag, der styrker indsatsen mod rockere og bander.

På grund af angrebet i Stockholm i fredags er det besluttet, at der mandag den 10. april 2017 flages på halv stang fra Christiansborg, Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet og Københavns Rådhus.

graf2

På ti år er antallet af mistanker og sigtelser mod 10 til 17-årige mere end halveret. Drenges kriminalitet er dog for første gang i de sidste ti år steget. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

En ny evaluering fra Københavns Universitet af Den Uafhængige Politiklagemyndighed viser, at flere i dag har fået mod på at klage over politiet og opfatter systemet som uafhængigt. Samtidig peger evalueringen på, at der kan være behov for en tættere dialog mellem borgere og politi.

Regeringen vil styrke politiets analytiske redskaber, så politiet langt hurtigere får et bedre overblik over deres informationer og på den måde bedre kan fange kriminelle og forebygge kriminalitet. Med et nyt lovforslag, der fremsættes i dag, banes vejen for politiets nye analyseplatform, som er en af anbefalingerne efter angrebene i København i 2015.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er i dag blevet enige om en bandepakke med 35 initiativer, der skal styrke indsatsen mod rockere og bander.

Justitsministeriet er i gang med at evaluere offentlighedsloven og har i den forbindelse modtaget en uvildig undersøgelse af andre landes regler om aktindsigt lavet af to professorer. Undersøgelsen viser, at alle lande har regler, som beskytter de interne og politiske beslutningsprocesser, men at reglerne er udformet forskelligt.

Danske myndigheder får i stigende grad mulighed at lave kontrolbesøg hos virksomheder og borgere. Nu starter regeringen et arbejde, som skal skabe grundlag for at vurdere, om balancen er den rette mellem hensynet til privatlivet og hensynet til kontrol med, om lovgivningen
bliver overholdt.

For at styrke retssikkerheden i Grønland har Justitsministeriet i dag besluttet at udpege advokat Finn Meinel til hvervet som landsforsvarer for Grønland pr. 1. april 2017. Finn Meinel bliver den første landsforsvarer i Grønlands historie.

Back to top