Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Flere medier har berettet om episoder, hvor forsvarsadvokater har uddelt reklametøj og gaver til indsatte og deres pårørende. Det hører ingen steder hjemme, og derfor tager justitsminister Søren Pape Poulsen initiativ til at forbyde gaver til indsatte klienter og klienternes pårørende og iværksætter samtidig en undersøgelse af problemerne i branchen. Derudover igangsætter Advokatrådet flere initiativer, der skal styrke det eksisterende tilsyn med advokater.

En ny redegørelse beskriver nu, hvordan offentlighedsloven og regler-ne om aktindsigt bliver benyttet. Redegørelsen viser bl.a., i hvilket omfang ministerbetjeningsreglen, folketingspolitikerreglen og en række andre bestemmelser i offentlighedsloven har været anvendt.

Det er en klar prioritet for regeringen at sætte ind mod udenlandske tilrejsende, som slår lejr op på offentlige steder og skaber utryghed. Med en række nye initiativer sætter justitsministeren yderligere ind. Regeringen indførte allerede i april nye regler, som gør det nemmere for politiet at rydde lejrene.

Regeringen har indhentet oplysninger fra en række lande, der har ophævet blasfemiparagraffen. Hverken nationalt eller internationalt har disse lande oplevet negative konsekvenser som følge af ophævelsen. På den baggrund ønsker regeringen nu at afskaffe blasfemiparagraffen for at styrke ytringsfriheden og vil i denne uge stemme for ophævelse af bestemmelsen.

Ligger man inde med ulovlige våben, kan man fra 1. juni til og med 1. juli 2017 aflevere dem straffrit til politiet. Justitsminister Søren Pape Poulsen igangsætter nu sammen med anklagemyndigheden og politiet en landsdækkende frit lejde-aktion.

Back to top