Pressemeddelelser | Justitsministeriet

En person, der er for psykisk ustabil til at få en almindelig straf, kan også være for syg til at betale for omkostningerne af sagen. Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen, der med en lovændring vil give dommerne bedre mulighed for at lade f.eks. demente slippe for regningen i en straffesag.

Kriminalitetstyper som indbrud og røveri er i dag mindre udbredt end for fem år siden. Alligevel tror cirka hver anden dansker, at der i dag er flere røverier og indbrud i forhold til for fem år siden. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Justitsministeren sender nu et lovforslag i høring, der blandt andet vil hæve straffen for indbrud begået, mens beboerne er hjemme. Samtidig vil ministeren indsætte en selvstændig indbrudsparagraf i straffeloven. Forslagene er en udmøntning af en række indbrudsinitiativer, der blev fremlagt i februar.

Med et nyt lovforslag vil justitsminister Søren Pape Poulsen forhindre rockere og bandemedlemmer i at vende tilbage til de områder, hvor de har begået kriminalitet, og hvor deres gruppe hører til. Opholdsforbuddet er en del af den politiske aftale mellem regeringen, S og DF om en bandepakke fra foråret.

Den 25. maj 2018 gælder de nye regler om databeskyttelse i Danmark og resten af EU. Justitsministeriet havde derfor den 13. juni 2017 inviteret til et velbesøgt stormøde for at forklare virksomheder og myndigheder om de nye regler, som er beskrevet i en ny betænkning om EU’s databeskyttelsesforordning. Her kan du læse materialet fra oplægget og budskaberne fra mødet.

Back to top