Udlevering til Rumænien gennemført

Den første person er i dag blevet udleveret til Rumænien på baggrund af en garanti fra de rumænske myndigheder om tilstrækkelige afsoningsforhold.

Højesteret ophævede den 31. maj 2017 Justitsministeriets afgørelser om udlevering af i alt fire personer til Rumænien med henvisning til Den Europæiske Menneskerettighedskonventionen (EMRK) på grund af forholdene i de rumænske fængsler.

Justitsministeriet har efterfølgende været i tæt dialog med de rumænske myndigheder med henblik på at finde en løsning, der sikrer, at der hurtigst muligt igen kan ske udlevering af kriminelle til Rumænien.

På baggrund af en garanti fra de rumænske myndigheder om tilstrækkelige afsoningsforhold er den første person i dag blevet udleveret til Rumænien.

Justitsminister Søren Pape Poulsen udtaler:

”Siden Højesterets afgørelser fra maj – der satte en stopper for udlevering af kriminelle til Rumænien – har jeg haft stor fokus på det her område. Jeg har haft en meget konstruktiv dialog med den rumænske justitsminister for at finde den løsning, der nu sikrer, at samarbejdet om udlevering og overførsel af kriminelle til Rumænien genoptages. Jeg er derfor meget tilfreds med, at det nu er lykkedes at udlevere den første person til Rumænien. Der er tale om en positiv udvikling for både Rumænien og Danmark. Og det er en udvikling, som jeg fortsat vil følge tæt.”

Kontakt:

Presse- og kommunikationsrådgiver Daniel Durst-Andersen, [email protected] eller 2090 6838.