Politi og SKAT udruller indsats mod bødehånere til hele landet

Tre politikredse har i en forsøgsperiode styrket samarbejdet med SKAT for at inddrage bøder hos personer, der nægter at betale deres gæld til det offentlige. Det har resulteret i knap 1 mio. kr. på et halvt år. Ordningen er et af Bandepakkens initiativer, og aftalepartierne har i dag besluttet at udbrede samarbejdet mellem politiet og SKAT til resten af landet.

Initiativet skal styrke politiets muligheder for at gribe ind over for lovovertrædere, som ignorerer bødestraffe og nægter at betale eller smider netop udstedte bøder væk i politiets påsyn. Fyns Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi politikredse har derfor kørt en forsøgsordning sammen med SKAT for at sætte ind på området. Det har resulteret i, at der i de tre politikredse på et halvt år er inddrevet knap 1 mio. kr.

På baggrund af resultatet har aftalepartierne bag Bandepakke III i dag besluttet at brede ordningen ud til resten af landet.

 

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:

Vi skal ikke finde os i bandemedlemmers og andre kriminelles hånlige opførsel, når de nægter at betale bøder eller river dem itu foran betjentene. Med et styrket samarbejde med SKAT kan politiet nu hurtigt få afklaret, om en person med mange værdier på sig skylder penge til det offentlige. Og er det tilfældet, kan de inddrive gælden på stedet. Det er et godt konkret værktøj, som vi nu breder ud til resten af landet. Der skal være respekt for samfundets regler.”

 

Politiet forventer, at ordningen er bredt ud i hele landet omkring den 1. maj. Forsøgsordningen er et initiativerne fra Bandepakken, som udmønter et af Respektpakkens initiativer. 

 

Fakta om forsøgsordningen:

Beslaglæggelsesindsatsen: Næsten 600.000 beslaglagt

Hvis politiet finder større pengebeløb eller andre værdier hos personer ved almindelige kontroller, ransagninger eller visitationer, har politiet via SKAT undersøgt om disse personer har gæld til det offentlige. Er dette tilfældet, har politiet foretaget beslaglæggelse af dele af værdierne. Indsatsen har været rettet mod lovovertrædere, herunder rocker- og bandemedlemmer, som i forvejen er kendt af politiet, og som har en dokumenteret gæld til det offentlige.

Indsatsen har ført til beslaglæggelse af i alt 586.398 kr. samt mindre beløb i euro og amerikanske dollars gennem 48 episoder i perioden fra 1. marts 2017 til 31. august 2017.  F.eks. stoppede Østjyllands Politi en mand, som skyldte 187.000 kr. Her slaglagde de værdier fra ham for 109.000 kr.

 

Bødeinddrivelsesaktioner: Næsten 400.000 beslaglagt

SKAT’s fogedteam vest og de tre politikredse har arbejdet systematisk sammen om at inddrive gæld hos primært personer i rocker- og bandemiljøet. Det har resulteret i, at SKAT har inddraget gæld gennem udlæg i biler, friværdi i ejendomme, designermøbler, lamper og kontanter. Den samlede værdi skønnes at udgøre 371.336 kr. i perioden fra 1. marts 2017 til 31. august 2017.

 

Læs hele aftalen om Bandepakke III her

Læs mere om Respektpakken her

Kontakt:

Camilla Svane, presse- og kommunikationsrådgiver, tlf. 23 42 46 59