Trygheden tilbage i gaderne: Regeringen afsætter millionbeløb til bandebekæmpelse

Justitsminister Søren Pape Poulsen præsenterer fredag 12 nye initiativer, der skal komme banderelaterede problemer til livs. Regeringen vil afsætte 60 millioner kroner om året til de nye tiltag.

Der er den seneste tid sket en eskalering af konfliktniveauet i bandemiljøet flere forskellige steder i landet. Det har bl.a. ført til, at uskyldige mennesker er blevet ramt af skud. Det er en meget alvorlig og helt uholdbar situation.   

Trygheden skal tilbage i gaderne.

Regeringen sætter derfor nu ind med 12 nye initiativer.

Her og nu vil regeringen bl.a. give politiet ressourcer til at ansætte i alt 50 ekstra specialister i behandling af digitale spor og medarbejdere, der skal arbejde med udsatte unge. Der afsættes også midler til indkøb af nyt overvågningsudstyr. Og samtidig bliver straffen skærpet for trusler mod vidner og hærværk mod bl.a. overvågningskameraer i udsatte boligområder.  

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:

Regeringens nye initiativer kommer oveni en i forvejen vidtgående bandepakke. Vi skal have stoppet bandernes opførsel lige nu, og vi skal have stoppet, at unge mennesker lokkes ind i miljøet af skruppelløse bandeledere. Derfor er jeg glad for, at vi i dag som samfund slår igen. Vi giver politiet flere kræfter til at bekæmpe banderne, vi skærper straffene, og vi styrker det forebyggende arbejde. Vi skal have trygheden tilbage i gaderne.”

Se den fulde liste over regeringens nye initiativer her.