Rigspolitiet sender flere betjente til pressede politikredse

Rigspolitiet har i samarbejde med Politiforbundet besluttet at forlænge den praktiske tjeneste for en gruppe politistuderende. Det betyder, at politikredsene nu får en ekstra kapacitet på 70 betjente frem til november og op til 200 betjente fra december frem til udgangen af februar.

Politiets indsats mod den aktuelle bandekonflikt i Storkøbenhavn har de seneste uger betydet store omprioriteringer fra de sjællandske politikredse til Københavns Politi. Politiet har samtidig en grænse – og bevogtningsindsats, der ligeledes kræver omprioriteringer. 

Derfor har Rigspolitiet efter en drøftelse med Politiforbundet besluttet, at man nu undtagelsesvist forlænger den praktiske tjeneste i tre måneder for de politistuderende, der ellers skulle retur på Politiskolen i henholdsvis starten af september og december 2017. 

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:

”Jeg har aldrig lagt skjul på, at dansk politi i disse år er hårdt spændt for. Og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få løst den udfordring. Det er blandt andet derfor, vi nu uddanner flere betjente, og senest har indledt et samarbejde med forsvaret. Vi forlænger også den praktiske tjeneste for en gruppe politistuderende. Det her er en god midlertidig løsning, der sikrer, at vi nu sender betjente ud på gaden i stedet for at sidde på en skolebænk.”  

Det vil sikre yderligere ca. 70 betjente i politikredsene i perioden fra september til november 2017, og op imod 200 betjente i perioden fra december 2017 til februar 2018. Initiativet kan håndteres inden for Rigspolitiets økonomiske ramme.

Forlængelsen af de politistuderendes tjeneste får ikke betydning for mulighederne for at optage nye politistuderende på Politiskolen.