Fire politidirektører til politiets topledelse

Justitsministeren har indstillet til Dronningen at udnævne fire politidirektører til politiets topledelse.

Justitsminister Søren Pind har indstillet til Hendes Majestæt Dronningen at udnævne politidirektører i Fyns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi, Sydøstjyllands Politi og Bornholms Politi.

Til stillingen som politidirektør på åremål i seks år i Fyns Politi har justitsministeren indstillet dekan Kit Claudi Grøn-Iversen. 

Til stillingen som politidirektør på åremål i seks år i Midt- og Vestsjællands Politi har justitsministeren indstillet vicepolitidirektør Anne Barbara Sidenius Tønnes.

Til stillingen som politidirektør på åremål i seks år i Sydøstjyllands Politi har justitsministeren indstillet chefpolitiinspektør Jørgen Abrahamsen.

Til stillingen som politidirektør på åremål i tre år i Bornholms Politi har justitsministeren indstillet politidirektør Peter Møller Nielsen, som i forvejen er ansat på åremålskontrakt i stillingen.

Med politireformen i 2007 blev der mulighed for, at politidirektører kan have en anden uddannelsesmæssig baggrund end en juridisk kandidateksamen. Det er første gang, at der er indstillet kandidater med henholdsvis en politifaglig baggrund og med anden erhvervsmæssig erfaring end fra politi og anklagemyndighed til politidirektørstillinger.

 

Baggrund

Kit Claudi Grøn-Iversen er 46 år og har siden den 1. januar 2014 været dekan for videreuddannelsen på professionshøjskolen UCC. Kit Claudi Grøn-Iversen er uddannet cand.jur. i 1995 og har en mastergrad i offentlig ledelse (MPA) fra CBS i 2005. Kit Claudi Grøn Iversen har tidligere bl.a. været sekretariatschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune samt Social- og Sundhedsdirektør og senere Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Hvidovre Kommune. Kit Claudi Grøn-Iversen skal tiltræde stillingen den 1. september 2015. 

Anne Barbara Sidenius Tønnes er 51 år og har siden den 1. september 2013 været vicepolitidirektør i Københavns Politi. Anne Barbara Sidenius Tønnes er uddannet cand.jur. i 1988 og har tidligere bl.a. været kontorchef i Justitsministeriets departement, konstitueret politimester i Holbæk og vicepolitidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi. Anne Barbara Sidenius Tønnes skal tiltræde stillingen den 1. august 2015.

Jørgen Abrahamsen er 56 år og har siden den 15. januar 2009 været chefpolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi. Jørgen Abrahamsen afsluttede politiets grunduddannelse i 1984 og har siden 1995 varetaget lederstillinger i politiet. Jørgen Abrahamsen skal tiltræde stillingen den 1. august 2015.  

Peter Møller Nielsen er 59 år og har siden den 1. august 2006 været politidirektør i Bornholms Politi. Peter Møller Nielsen er uddannet cand.jur. i 1980 og har i alle årene arbejdet i politiet og anklagemyndigheden – siden 1992 i lederstillinger. Peter Møller Nielsen skal tiltræde stillingen den 1. august 2015.